Egészséges, gyors bolognai spagetti
2019. február 26. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Egészséges, gyors bolognai spagetti

(cukormentes, tejmentes, tojásmentes)

img_20181108_115433.jpg

 

Hozzávalók: (4 főre)

 -280g teljes kiőrlésű spagetti tészta

 -2 közepes szál sárgarépa (körülbelül 150g)

 -1 közepes szál fehérrépa (körülbelül 70g)

 -1 fej vöröshagyma

 -3-4 gerezd fokhagyma

 -300g darált pulykamell

 -500g passzírozott paradicsom

 -100g sűrített paradicsom

 -só, bors, oregánó, bazsalikom

 -1 tk eritrit

 -4 ek olaj

 -parmezán sajt (vagy növényi sajt)

 

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom. A sárgarépát, fehérrépát megtisztítom és robotgépben apróra darálom, vagy sajtreszelőn lereszelem. Olajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom az aprított zöldséget, összepirítom. A darált pulykamellet is hozzáadom és kifehéredésig pirítom. Felöntöm a passzírozott paradicsommal, hozzáadom a sűrített paradicsomot, ha kell vizet öntök hozzá. Ízesítem eritrittel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és fedő alatt puhára párolom. Amikor már majdnem kész, belereszelem a fokhagymagerezdeket is, és hagyom pár percet főni.

A tésztához egy nagyobb lábasban vizet forralok, megsózom. Amikor gyöngyözik, beleteszem a spagettit és a tészta csomagolásán feltüntetett ideig főzöm.

Amikor kész a tészta leszűröm és hozzákeverem a szószt. Parmezán sajttal tálalom. (aki tejfehérje allergiás helyettesítheti növényi sajttal)

 

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban (parmezán nélkül): 

532 kcal, 31g fehérje, 14g zsír, 64g szénhidrát, amelyből 11g rost.

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4014655411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.