Almás-diós házi granola
2019. március 05. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Almás-diós házi granola

(cukormentes, gluténmentes)

img_20181101_141706.jpg

 

Hozzávalók: (kb 10 adaghoz)

 -250g gluténmentes, nagyszemű zabpehely

 -80g cukrozatlan almapüré (házilag is elkészíthető: kevés vízzel megpárolok egy almát, botmixerrel pürésítem)

 -10g étolaj/kókuszolaj

 -50g eritrit (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, ki mennyire szereti édesen)

 -100g dió

 -2 tk fahéj

 -vanília kivonat

 -csipet só

 

Elkészítés:

Kimérem az almapürét, beízesítem eritrittel, fahéjjal, sóval, vaníliával, jól összekeverem. Hozzáadom az olvasztott kókuszolajat vagy növényi olajat és elkeverem. Az illatos masszához öntöm a zabpelyhet, összeforgatom. 

Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítem a granolát. 160°C-on légkeveréses sütőben sütöm körülbelül 30 percig. 10 percenként keverek rajta, hogy a nagyobb gubancok szétváljanak, és minden sarka aranybarnára, ropogósra süljön.

Az utolsó 10 percben hozzáadom a durvára tört diót is. Ha kész kiveszem a sütőből, hagyom teljesen kihűlni, majd befőttes üvegben tárolom. 

Ízlés szerint lehet variálni akár fűszerekkel, kókuszreszelékkel, magvakkal, cukormentes csokoládéval.

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban (30g):

172 kcal, 6g fehérje, 9g zsír, 16g szénhidrát, 4g rost

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6614669469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.