Húsvéti medvehagymás kalács
2019. április 11. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Húsvéti medvehagymás kalács

(ir barát, cukormentes, laktózmentes)

img_20190411_072006.jpg

Hozzávalók: (kb 20 szelethez)

 -200g búzafinomliszt

 -300g teljes kiőrlésű liszt

 -50g puha, laktózmentes vaj

 -1 db egész tojás+1 db a kalács megkenéséhez

 -300ml laktózmentes tej

 -30g friss élesztő

 -fél evőkanál só

 -kis csomag medvehagyma apróra vágva

Elkészítése:

A langyos tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a liszteket, a sót kimérem és összekeverem. A vajat, tojást és az élesztős-tejes folyadékot is összekeverem, és összedolgozom a lisztekkel. Addig gyúrom, amíg összeáll egy tészta gombóccá és elválik az edény falától.

30 percig kelesztem konyharuhával lefedve, meleg helyen. Amikor megkelt, beledolgozom az apróra vágott medvehagymát, és három részre osztom. Mindegyikből nagyjából egyforma hurkát formázok és összefonom őket. Lefedve kelni hagyom 15-20 percig. 

Lekenem az immáron másodszor is megkelt kalácsot tojással, majd előmelegített sütőben, 150°C-on, 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.

Egy szelet kalács energia- és tápanyagtartalma ( 20 szelet esetén): 

120 kcal, 4g fehérje, 3g zsír, 15g szénhidrát, 2g rost

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3214757663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.