Bundás barack
2019. augusztus 01. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Bundás barack

(glutén-, cukor- és tejmentes)

pali.jpg

Hozzávalók: (2 főre)

- 1 db közepes őszibarack

- 2 dl kókusztejszín

- 1 db egész tojás

- eritrit ízlés szerint

- 1 tk szódabikarbóna

- 1 tk almaecet

- 2 dl hajdinaliszt (kb 100g)

-1-2 ek olaj

- fahéj és vanília ízlés szerint

 

Elkészítés:

A barackot megmosom és meghámozom. Körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre vágom.

 A kókusztejszínben elkeverem az egy teáskanál almaecetet és állni hagyom (ezzel "aludttej" állagot tudok elérni). Ez idő alatt összekeverem a lisztet a szódabikarbónával és az eritrittel. Ízesítem fahéjjal és vaníliával.

A tésztához összekeverem a száraz és nedves hozzávalókat. A barackokat egyenként megmártom a palacsintatésztában és teflon serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütöm mindkét oldalát.

Egy adag energia- és tápanyagtartalma:(tahini és füge nélkül)

574 kcal, 10g fehérje, 38g zsír, 46g szénhidrát

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9014989808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.