Levendulás hajdinás keksz
2019. május 21. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Levendulás hajdinás keksz

(gluténmentes, tejmentes)

  Hozzávalók: (kb. 15 db kekszhez) -130g hajdinaliszt -20g nádcukor -25g eritvia -55g kókuszolaj/vaj -1 db tojás -1 tk levendulavirág -vanília kivonat -50g fehér csokoládé -2-3 ek hideg víz szükség szerint   Elkészítés: Kimérem a lisztet és a hideg kókuszzsírt, majd összemorzsolom őket.…

Kapros tavaszi köret
2019. május 01. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Kapros tavaszi köret

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR barát)

Hozzávalók: (2 főre) 1 db közepes cukkini fél csomag spárga (kb 8 szál) 1 ek olaj fél csomag friss kapor 1 gerezd fokhagyma 1 szál újhagyma só, bors Elkészítés: Egy tapadásmentes serpenyőben hevíteni kezdem az 1 evőkanál olajat, közben az újhagymát megtisztítom, felvágom és az olajra…