Őszi töltött padlizsán kölessel
2023. október 09. írta: Vajdovich Dorottya

Őszi töltött padlizsán kölessel

IR-barát, diabetikus

screen.jpg

Hozzávalók (1 személyre):

  • fél db padlizsán (kb. 175 g)
  • 120 g csirkemell
  • 45 g köles (száraz)
  • 10 g vöröshagyma
  • 40 g sütőtök
  • 60 g csiperkegomba
  • 10 g olívaolaj
  • 15 g trappista sajt
  • só, bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió

 

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 °C-ra melegítsd elő és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. A padlizsánt alaposan mosd meg, vágd le a szárát, majd vájd ki a közepét és helyezd a tepsire.
  3. A sütőtököt hámozd meg, majd vágd kockákra a padlizsán kivájt belsejével együtt.
  4. A gombát tisztítsd meg és aprítsd fel, majd tedd félre.
  5. A csirkemellet vágd apró kockákra.
  6. A vöröshagymát is tisztítsd meg, majd kockázd fel és kevés olajon, kis lángon egy serpenyőben pirítsd üvegesre.
  7. Add hozzá a csirkemell kockákat, pirítsd fehéredésig, majd sózd, borsozd, add hozzá a kakukkfüvet és egy kevés vízzel felengedve, fedő alatt párold puhára.
  8. Add hozzá a felaprított zöldségeket és az őrölt szerecsendiót és fedő nélkül párold tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a folyadék nagyrésze elpárolgott.
  9. Töltsd a tölteléket a kivájt padlizsánba, majd a tetejére reszelj sajtot, majd tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és süsd addig, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
  10. Miközben sül a padlizsán, 2x-es mennyiségű vízben főzd meg a kölest 2x-es mennyiségű vízben.
  11. Tálald a padlizsánt a főtt kölessel és ízlés szerint friss salátával. Jó étvágyat!

 

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:

  • Energia: 549 kcal
  • Zsír: 20,1 g
  • Szénhidrát: 49,6 g
  • Fehérje: 41,2 g
  • Rost: 10,5 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1918230775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása