Hozzávalók (egy tepsihez, kb. 15 adag):
- 1 bögre natúr joghurt
- 2/3 bögre olaj
- 1 bögre 4:1 édesítő
- 3 bögre zabpehelyliszt
- 3 db tojás
- 1 kk. vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor
- 450 g áfonya
- 100 g mandula
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
- Az édesítőt keverd ki az olajjal és a tojással.
- Mérd hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát mérd a tepsibe, majd nyomkodd bele az áfonyaszemeket és a szeletelt mandulát is szórd rá.
- Tedd a tepsit a sütőbe és kb. 25 perc alatt süsd aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e teljesen.
Ez a sütemény kisétkezésre, ebéd után megfelelő választás lehet, ugyanis hozzáadott cukrot nem tartalmaz és magas a rosttartalma is.
Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban, ha a teljes tepsi 15 adag):
- Energia: 281 kcal
- Zsír: 18,1 g
- Szénhidrát: 20,4 g
- Fehérje: 7,2 g
- Rost: 4,8 g