Áfonyás-mandulás bögrés süti
2023. július 27. írta: Vajdovich Dorottya

Áfonyás-mandulás bögrés süti

IR-barát, hozzáadott cukor mentes, diabetikus

afonyas_bogresuti.png

 

Hozzávalók (egy tepsihez, kb. 15 adag):

  • 1 bögre natúr joghurt
  • 2/3 bögre olaj
  • 1 bögre 4:1 édesítő
  • 3 bögre zabpehelyliszt
  • 3 db tojás
  • 1 kk. vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 450 g áfonya
  • 100 g mandula

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Az édesítőt keverd ki az olajjal és a tojással.
  3. Mérd hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát mérd a tepsibe, majd nyomkodd bele az áfonyaszemeket és a szeletelt mandulát is szórd rá.
  5. Tedd a tepsit a sütőbe és kb. 25 perc alatt süsd aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e teljesen.

Ez a sütemény kisétkezésre, ebéd után megfelelő választás lehet, ugyanis hozzáadott cukrot nem tartalmaz és magas a rosttartalma is.

Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban, ha a teljes tepsi 15 adag):

  • Energia: 281 kcal
  • Zsír: 18,1 g
  • Szénhidrát: 20,4 g
  • Fehérje: 7,2 g
  • Rost: 4,8 g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1018160368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása