Chia magos-barackos hajdinapalacsinta
2023. augusztus 03. írta: Vajdovich Dorottya

Chia magos-barackos hajdinapalacsinta

gluténmentes, IR-barát

nevtelen_terv_5.png

Hozzávalók 10 db palacsintához:

  • 2 db közepes méretű őszibarack
  • 2 db tojás
  • 60 g natúr joghurt
  • 2 ek. víz
  • 50 g hajdinaliszt
  • 30 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 20 g mandulaliszt vagy darált mandula
  • 2 ek. chiamag
  • 1 csipet só
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A barackokat turmixold össze, majd egy keverőtálban keverd hozzá a tojást és a joghurtot.
  • A száraz hozzávalókat keverd össze, majd add a barackos masszához és keverd csomómentesre!
  • Serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd tegyél 1-1 evőkanálnyi mennyiséget a masszából. Kislángon süsd aranybarnára mindkét felét a palacsintáknak!
  • Tálald friss gyümölcsökkel, esetleg túrókrémmel.

 

Energia-és tápanyagtartalom 3 palacsintában (ha a teljes mennyiség 10 darab):

  • Energia: 259 kcal
  • Zsír: 11,7 g
  • Szénhidrát: 27,6 g
  • Fehérje: 10,2 g
  • Rost: 7,1 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7018185379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása