Hozzávalók egy személyre:
- 1 db teljes kiőrlésű tortillalap (kb. 60-65 g)
- 60 g konzerv tonhal
- 50 g paradicsom
- 50 g kígyóuborka
- 50 g jégsaláta
- 30 g csemegekukorica
- 1 ek. olívaolaj
- 50 g natúr joghurt
- 1 kk. mustár
- zöldfűszerek
Elkészítés:
- A tortillalapot mikróban kissé melegítsd fel, majd tedd egy nagy tányérra.
- Készítsd el a zöldfűszeres joghurtos öntetet: a natúr joghurtot keverd össze ízlés szerint zöldfűszerrel (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű, stb.), valamint a mustárral, majd kend meg vele a tortillalapot.
- A paradicsomot és a kígyóuborkát vágd kockára, a kukoricakonzervről és a tonhalkonzervről a levét csepegtesd le.
- A joghurtos öntetre helyezd a jégsalátát, a kockára vágott zöldségeket, a kukoricát, majd a tonhalat és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
- Hajtogasd össze a tortillát és fogyasztásig tárold hűtőben vagy akár rögtön el is fogyaszthatod.
A recept nagy mennyiségű zöldséget és magas rosttartalmú, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, továbbá jó minőségű növényi olajat és halat, így a Mediterrán-étrendben is jól megállja a helyét.
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 419 kcal
- Zsír: 18,1 g
- Szénhidrát: 38,3 g
- Fehérje: 24,1 g
- Rost: 8,1 g