Tonhalas-zöldséges tortilla
2023. június 19. írta: Vajdovich Dorottya

Tonhalas-zöldséges tortilla

szívbarát, IR-barát

tonhalas_wrap.png

Hozzávalók egy személyre:

  • 1 db teljes kiőrlésű tortillalap (kb. 60-65 g)
  • 60 g konzerv tonhal
  • 50 g paradicsom
  • 50 g kígyóuborka
  • 50 g jégsaláta
  • 30 g csemegekukorica
  • 1 ek. olívaolaj
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 kk. mustár
  • zöldfűszerek

Elkészítés:

  • A tortillalapot mikróban kissé melegítsd fel, majd tedd egy nagy tányérra.
  • Készítsd el a zöldfűszeres joghurtos öntetet: a natúr joghurtot keverd össze ízlés szerint zöldfűszerrel (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű, stb.), valamint a mustárral, majd kend meg vele a tortillalapot.
  • A paradicsomot és a kígyóuborkát vágd kockára, a kukoricakonzervről és a tonhalkonzervről a levét csepegtesd le.
  • A joghurtos öntetre helyezd a jégsalátát, a kockára vágott zöldségeket, a kukoricát, majd a tonhalat és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
  • Hajtogasd össze a tortillát és fogyasztásig tárold hűtőben vagy akár rögtön el is fogyaszthatod.

A recept nagy mennyiségű zöldséget és magas rosttartalmú, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, továbbá jó minőségű növényi olajat és halat, így a Mediterrán-étrendben is jól megállja a helyét. 

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:

  • Energia: 419 kcal
  • Zsír: 18,1 g
  • Szénhidrát: 38,3 g
  • Fehérje: 24,1 g
  • Rost: 8,1 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2318149448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása