Minden mentes piskóta recept
2015. július 16. írta: Prima Medica

Minden mentes piskóta recept

(gluténmenes, tejmentes, tojásmentes)

Hozzávalók 16 szelethez:
- 220 g rizsliszt (itt beszerezhető)
- 30 g lenmagpehely (itt beszerezhető)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 7-8 dl víz
- 6 evőkanál étolaj
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor (itt beszerezhető)
- 3-4 db tetszőleges gyümölcs

Elkészítés:
Egy mély tálba kimérjük a rizslisztet, a lenmagpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. Egy kis pohárba tesszük a lenmagpelyhet és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd 5-10 perc várakozás után hozzáadjuk a lisztes tálhoz. Ezt követően kerül a masszába az étolaj, citromlé, és annyi vizet (2-3 dl) teszünk hozzá, hogy egy nem túl folyós, jól keverhető tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük, majd még egyszer ennyi ideig a sütőben hagyjuk. Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy tej helyett vizet adunk hozzá és ízesítjük a maradék egy evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és kevés fahéjjal. Ha kihűlt a piskóta, leöntjük a langyos pudinggal és ízlés szerint díszítjük a tetejét gyümölcsökkel. Néhány órán át hűtőben pihentetjük.

Energia - és tápanyagtartalom 1 szeletben:
o    Energia: 138 kcal
o    Fehérje: 2 g
o    Zsír: 6 g
o    Szénhidrát: 20 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr857632106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éduácska 2019.11.27. 15:34:35

Szerintem áttekinthetőbb lenne a recept ha az összetevőknél külön lenne írva az a vízmennyiség, ami a tésztába kell, és külön ami a pudinghoz.
Bár azt sem értem, hogy miért nem mandulatejjel vagy bármilyen más növényi tejjel készül a puding és a tészta. Remélem nem a kalóriacsökkentés miatt, mert akinek ez szempont, az eleve ne egyen ilyesmit.
A kép csak illusztráció? Az enyémben mindenhol látszik a lenmagpehely, ezen meg sehol.
süti beállítások módosítása