Hozzávalók egy főre:
- 2,5 ek. (kb. 25 g) zabpehely
- 100 ml mandulaital
- 50 g sovány túró
- 1 zárt maréknyi dió (kb. 10 g)
- 1 csipet fahéj
- 40 g eper (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
- Áztasd be befőttes üvegben a zabpelyhet annyi mandulaitalban, ami éppen ellepi.
- Zárd le az üveget, majd tedd egy éjszakára hűtőbe.
- Tízóraira vagy edzés után keverd át, majd add hozzá a fahéjat és a túrót, és jól keverd el.
- A tetejére helyezd a felkockázott epret és a tört diót. Jó étvágyat hozzá!
Ez a zabkása recept jól megállja a helyét egy kisétkezésnek vagy akár egy edzés utáni regeneráló étkezésnek. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a szénhidrátok felszívódását pedig a rosttartalom (pl. zabpehelyben, dióban, eperben), a magas fehérjetartalom (pl. túróban) és a zsiradéktartalom (pl. dióban) mérsékeli.
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 220 kcal
- Zsír: 10,3 g
- Szénhidrát: 20,2 g
- Fehérje: 11,4 g
- Rost: 4,1 g