Epres-diós overnight oats (másnapos zabkása)
2023. június 14. írta: Vajdovich Dorottya

Epres-diós overnight oats (másnapos zabkása)

IR-barát, hozzáadott cukor mentes, edzés utáni

overnight_oats.png

Hozzávalók egy főre:

  • 2,5 ek. (kb. 25 g) zabpehely
  • 100 ml mandulaital
  • 50 g sovány túró
  • 1 zárt maréknyi dió (kb. 10 g)
  • 1 csipet fahéj
  • 40 g eper (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:

  • Áztasd be befőttes üvegben a zabpelyhet annyi mandulaitalban, ami éppen ellepi.
  • Zárd le az üveget, majd tedd egy éjszakára hűtőbe.
  • Tízóraira vagy edzés után keverd át, majd add hozzá a fahéjat és a túrót, és jól keverd el.
  • A tetejére helyezd a felkockázott epret és a tört diót. Jó étvágyat hozzá!

Ez a zabkása recept jól megállja a helyét egy kisétkezésnek vagy akár egy edzés utáni regeneráló étkezésnek. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a szénhidrátok felszívódását pedig a rosttartalom (pl. zabpehelyben, dióban, eperben), a magas fehérjetartalom (pl. túróban) és a zsiradéktartalom (pl. dióban) mérsékeli.

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:

  • Energia: 220 kcal
  • Zsír: 10,3 g
  • Szénhidrát: 20,2 g
  • Fehérje: 11,4 g
  • Rost: 4,1 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8518146212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása