Hozzávalók egy adagra:
- 20 g teljes kiőrlésű, hozzáadott cukor mentes granola
- 60 g sovány, krémes állagú túró
- 60 g natúr joghurt
- 50 g málna (friss vagy fagyasztott)
- 15 g étcsokoládé (85%-os kakaótartalmú)
- ízlés szerint folyékony édesítő vagy 4:1 édesítő
- 1 mk. vaníliaaroma
Elkészítés:
- A túrót összekeverjük a natúr joghurttal, a vanliaaromával és az édesítővel.
- Az étcsokoládét megolvasztjuk.
- A hozzávalókat rétegezzük a pohárba: alulra kerül némi granola, majd egy kevés málna, végül pár kanál túrókrém. Így rétegezzük a pohár tetejéig, majd a poharat 20 percre hűtőbe tesszük.
- Amikor letelt, kivesszük és az olvasztott étcsokit a tetejére öntjük, liofilizált málnával és mentalevéllel díszíthetjük. Érdemes a tetején kevesebb túrókrémet hagyni, hogy az étcsokoládé ne süllyedjen bele.
Ez a pohárkrém jó választás kisétkezésre (tízórai vagy uzsonna) vagy az edzés utáni regeneráló ételnek. Mivel nagyon alacsony a gyorsan felszívódó szénhidráttartalma és magas rost- és fehérjetartalma, amik lassítják a szénhidrátfelszívódást, ezért az IR-diétában is jól megállja a helyét.
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 270 kcal
- Zsír: 11,6 g
- Szénhidrát: 22,7 g
- Fehérje: 13,6 g
- Rost: 5,4 g