Kesudiós-kókuszos brownie
2023. április 24. írta: Vajdovich Dorottya

Kesudiós-kókuszos brownie

IR-barát, gluténmentes, hozzáadott cukormentes

brownie.png

Hozzávalók egy kis tepsihez (kb. 12 adaghoz):

  • 125 g cukormentes étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 db tojás
  • 90 g eritrit (vagy 30 g 4:1 eritrit-stevia)
  • 1 csipet só
  • 1 kk. vanília aroma
  • 75 g rizsliszt
  • 50 g kesudió
  • 30 g kókuszchips

Elkészítés:

  1. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvaszd meg.
  2. A tojásokat keverd ki az eritrittel, add hozzá a vaníliaaromát, majd folyamatosan keverve fokozatosan öntsd hozzá az olvasztott vajas étcsokoládét.
  3. Add hozzá a csipet sót és a lisztet is, majd keverd csomómentesre.
  4. A kesudiót kicsit törd össze és a kókuszchips-szel együtt keverd a masszába.
  5. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd alsó-felső sütésen 170 °C-on kb. 15 perc alatt süsd meg.

A recept nem tartalmaz hozzáadott cukrot és a gluténmentes étrendbe is beilleszthető.

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:

  • Energia: 202 kcal
  • Zsír: 16,6 g
  • Szénhidrát: 10,1 g
  • Fehérje: 3,4 g
  • Rost: 0,4 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8218109548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása