Hozzávalók egy kis tepsihez (kb. 12 adaghoz):
- 125 g cukormentes étcsokoládé
- 125 g vaj
- 2 db tojás
- 90 g eritrit (vagy 30 g 4:1 eritrit-stevia)
- 1 csipet só
- 1 kk. vanília aroma
- 75 g rizsliszt
- 50 g kesudió
- 30 g kókuszchips
Elkészítés:
- Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvaszd meg.
- A tojásokat keverd ki az eritrittel, add hozzá a vaníliaaromát, majd folyamatosan keverve fokozatosan öntsd hozzá az olvasztott vajas étcsokoládét.
- Add hozzá a csipet sót és a lisztet is, majd keverd csomómentesre.
- A kesudiót kicsit törd össze és a kókuszchips-szel együtt keverd a masszába.
- Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd alsó-felső sütésen 170 °C-on kb. 15 perc alatt süsd meg.
A recept nem tartalmaz hozzáadott cukrot és a gluténmentes étrendbe is beilleszthető.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
- Energia: 202 kcal
- Zsír: 16,6 g
- Szénhidrát: 10,1 g
- Fehérje: 3,4 g
- Rost: 0,4 g