Hozzávalók (egy 18 cm-es átmérőjű tortához):
- 250 g túró
- 3 db tojás
- 50 g zabpehely
- 50 g görög joghurt
- fél db kezeletlen citrom reszelt héja
- 80 g eritrit
- 1 kk. vaníliaaroma
- 50 g málna (fagyasztott is jó felengedve)
- kevés vaj/margarin a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- A tojásokat verd fel az eritrittel és add hozzá a többi hozzávalót a málna kivételével.
- Egy 18 cm-es átmérőjű tortaforma alját sütőpapírra béleld ki és oldalát vajazd ki.
- A tortaformába öntsd a masszát és hagyd 10 percig állni, majd a málnaszemeket nyomkodd bele.
- Tedd a tortaformát az előmelegített sütőbe és 25-31 perc alatt süsd meg. Ha nagyon elkezdene pirulni, fedd le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e!
- Vedd ki a sütőből, majd hagyd állni, és amikor már nem forró, tedd hűtőbe!
Fogyaszd tízóraira vagy uzsonnára, esetleg egy tudatos ebédet követően desszertként!
Egy adag 1 szeletet jelent, ha a tortát 8-9 szeletre vágod.
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban (ha 8 szeletes a torta):
- Energia: 107 kcal
- Zsír: 5,1 g
- Szénhidrát: 5,6 g
- Fehérje: 8,6 g
- Rost: 1,1 g