Élesztőmentes kalács
2023. augusztus 03. írta: Vajdovich Dorottya

Élesztőmentes kalács

hisztaminszegény

elesztomentes_kalacs.pngHozzávalók 1 kalácshoz (kb. 25 szelet):

  • 400 g tönkölybúza finomliszt
  • 65 g cukor
  • 110 ml tej (1,5%-os)
  • 250 g sovány túró
  • 80 ml olívaolaj
  • 3 db fürjtojás
  • 15 g sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A túrót szitán törd át, majd botmixerrel keverd hozzá a tojást, a cukrot és a tejet is. Add hozzá az olajat is és alaposan keverd el így is.
  2. A sót, lisztet és sütőport hozzávalókat keverd össze és szitáld a túrós masszához.
  3. Gyúrd össze, majd sodord 3 részre és fond össze.
  4. Sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába helyezd a kalácsot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süsd aranybarnára!

Ez a kalács alacsony hisztamin tartalmú összetevőket tartalmaz. Ha már régóta ismert hisztamin intoleranciád van és 1-1 magasabb hisztamin tartalmú élelmiszert sikerült már visszavezetned az étrendedbe, egyéni tolerancia függvényében cseréld a hozzávalókat (pl. 3 fürjtojás = 1 nagyobb vagy 2 kisebb tyúktojás).

Energia- és tápanyagtartalom 1 szelet kalácsban:

  • Energia: 295 kcal
  • Zsír: 10,4 g
  • Szénhidrát: 33,2 g
  • Fehérje: 16,9 g
  • Rost: 0,5 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1718082344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása