EEz
Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:
- 2 db banán
- 2 db tojás
- 60 g natúr joghurt
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 csipet fahéj
- 1 kk. sütőpor
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A banánt nyomkodd össze egy villa segítségével, majd add hozzá a tojást és a natúr joghurtot.
- Egy másik tálban keverd össze a zabpehelylisztet a fahéjjal és a sütőporral és add hozzá a banános masszához és keverd csomómentesre.
- Egy palacsintasütő serpenyőt hevíts fel, picit olajozd ki, majd 1-1 ek. mennyiségben mérj ki a masszából kis korongokat.
- A palacsinták mindkét felét süsd meg kis lángon, hogy meg ne égjenek.
- Végül tálald joghurtos túrókrémmel és egy marék piros bogyós gyümölccsel. Ha szeretnéd, díszítheted granolával, mandulavajjal vagy egyéb olajos magvakkal.
Ez a palacsintarecept amellett, hogy igen ízletes, magas rosttartalmú és hozzáadott cukrot nem, csak természetes formában előforduló cukrokat tartalmaz, így kiválóan beilleszthető az IR-diétába. A szénhidrát felszívódást még jobban lassíthatod, ha túrókrémet, illetve némi diófélét vagy olajos magvat fogyasztasz a palacsinta mellé.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban (kb. 4 db palacsinta, ha a teljes mennyiség 12 db):
- Energia: 256 kcal
- Zsír: 6,7 g
- Szénhidrát: 38,6 g
- Fehérje: 10,0 g
- Rost: 5,6 g