Répás csicseriborsófasírt
2023. március 30. írta: Vajdovich Dorottya

Répás csicseriborsófasírt

szívbarát, IR-barát

repas_csicseriborso_fasirt.png

Hozzávalók 25 db fasírthoz:

  • 150 g konzerv csicseriborsó
  • 150 g nyers sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 50 g zabpehely
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 30 g (darált) dió
  • 1 csipet só, őrölt feketebors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót szűrd le és a tojással késes aprítóban krémesítsd.
  2. A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le, a lilahagymát tisztítsd meg és vágd kockára, a diót daráld le.
  3. Egy nagy tálba mérd ki a többi hozzávalót is, majd mindent keverj össze és hagyd állni kb. 15 percig.
  4. A sütőt 180 °C-ra melegítsd elő és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  5. Amikor letelt a 15 perc, a masszából formázz kb. 4-5 cm átmérőjű fasírtkorongokat és helyezd a tepsire őket.
  6. Spriccelj rájuk egy kevés olívaolajat, majd tedd a tepsit az előmelegített sütőbe. kb. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára a fasírtokat.
  7. Tálald salátával, friss zöldségekkel, esetleg joghurtos mártogatóssal. Jó étvágyat!

Ez a zöldségfasírt igen gazdag vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokban egyaránt, ezáltal nem csak az emésztést segítik, de egyenletessé teszik a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint is egyenletes lesz, mérsékelik a koleszterin felszívódását és táplálják a bélmikrobiomot is. Emellett az olívaolaj és a dió révén telítettlen zsírokat is tartalmaz, ami a szív- és érrendszer egészségét szorgalmazza. 

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban (kb. 4 fasírt):

  • Energia: 173 kcal
  • Zsír: 9,1 g
  • Szénhidrát: 16,2 g
  • Fehérje: 5,3 g
  • Rost: 4,1 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2618083734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása