Mozzarellás cukkinifasírt
2018. május 05. írta: Szarka Dorottya

Mozzarellás cukkinifasírt

gluténmentes, tojásmentes, hisztamin-szegény, IR-barát

Hozzávalók 12 darabhoz 1 db nagyobb cukkini (kb. 400 g) 80 g kölesliszt 1 csomag (125 g) light mozzarella 2 gerezd zúzott fokhagyma só kapor 1 evőkanál kókuszzsír  Elkészítés A cukkinit legyaluljuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Meghintjük 1-2 csipet sóval, 5-10 percig állni…

Gluténmentes levendulás keksz
2018. május 04. írta: Szarka Dorottya

Gluténmentes levendulás keksz

(gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, IR-barát, hisztamin-szegény)

Hozzávalók 30 darabhoz 100 g kölesliszt 20 g burgonyapehely 1 tk útifű maghéj 1 ek őrölt chia mag 60 g eritrit 60 g laktózmentes sütőmargarin 3-5 evőkanál víz 1 tk szárított levendulavirág vaníliaaroma  Elkészítés A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vizet kanalanként adagolva…

Mindenmentes cukkinikrémleves medvehagymával
2018. május 01. írta: Szarka Dorottya

Mindenmentes cukkinikrémleves medvehagymával

tejmentes, gluténmentes, hisztamin-szegény, IR-barát, tojásmentes

Hozzávalók 4 személyre 1 db nagyobb (kb. 400 g) cukkini 2 gerezd zúzott fokhagyma* 2 marék medvehagyma 2 teáskanál kókuszzsír 4 dl kókusztej (házi kókusztej készítését lásd ITT) só szerecsendió* Elkészítés Felhevítjük a kókuszzsírt, majd lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és az apróra…

süti beállítások módosítása