Hozzávalók 30 darabhoz
- 100 g kölesliszt
- 20 g burgonyapehely
- 1 tk útifű maghéj
- 1 ek őrölt chia mag
- 60 g eritrit
- 60 g laktózmentes sütőmargarin
- 3-5 evőkanál víz
- 1 tk szárított levendulavirág
- vaníliaaroma
Elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vizet kanalanként adagolva átgyúrjuk a tésztát. Beleszórjuk a levendulavirágot, vaníliaaromával ízesítjük. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.
2 szilikonos sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, máskülönben "szétporlik"! Tetszőleges sütikiszúróval formázzuk meg a kekszeket, kés vagy lapát segítségével helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 180°C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
30 darab keksz esetén 1 darab energia- és tápanyagtartalma:
28 kcal, 3 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír, 0,5 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.