Kapros tavaszi köret
2019. május 01. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Kapros tavaszi köret

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, IR barát)

orange_banana_bread_food_recipe_creative_presentation_2_1.png

Hozzávalók: (2 főre)

1 db közepes cukkini

fél csomag spárga (kb 8 szál)

1 ek olaj

fél csomag friss kapor

1 gerezd fokhagyma

1 szál újhagyma

só, bors

Elkészítés:

Egy tapadásmentes serpenyőben hevíteni kezdem az 1 evőkanál olajat, közben az újhagymát megtisztítom, felvágom és az olajra terítem, hagyom fonnyadni.

A spárgát és a cukkinit megtisztítom, letöröm a spárga fás szárát, majd tetszőleges méretűre darabolom. Ezt is a serpenyőbe teszem. A fokhagymát is megtisztítom, ráreszelem a zöldségekre. Sózom, borsozom, összepirítom, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt párolom 5 percig. Amikor már majdnem puha, leveszem a fedőt és lepirítom, hogy picit megbarnuljon. Ha kész leveszem a lángról és apróra vágott friss kaporral összekeverem.

Fantasztikus tojással, húsok mellé, nyári grill partikon.

 

Egy adag energia- és tápanyagtartalma:

80 kcal, 3g fehérje, 5g zsír, 5g szénhidrát, 3g rost

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10014797196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása