Hozzávalók 20 darab vitamin golyóhoz:
-200 g sárgarépa
-50 g dió
-50 g búzacsíra (el lehet készíteni búzacsíra nélkül is, kétszeres mennyiségű dióval, így gluténmentes lesz)
-30 g kókuszreszelék (itt beszerezhető)
-2 evőkanál méz
-1 citrom
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, közben a diót alaposan ledaráljuk. Egy mély tálban összekeverjük a reszelt sárgarépát, darált diót, búzacsírát, a kókuszreszelék 2/3 részét és a citrom lereszelt héját. Hozzáadunk annyi citromlevet, hogy jól formázható masszát kapjunk és édesítjük kevés mézzel. 1-2 órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Végül kis golyókat formázunk belőle és a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk.
Energia – és tápanyagtartalom 1 darabban:
-Energia: 50 kcal
-Fehérje: 1 g
-Zsír: 3 g
-Szénhidrát: 5 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus