Hozzávalók 16 szelethez:
- 500 g zabpehely
- 1 kg édeskés alma
- 100 g mandula / dió
- 100 g kókuszsír (vagy vaj, ha nem szükséges a tejmentesség)
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almákat megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Kézzel összedolgozzuk a zabpehellyel, a durvára vágott mandulával és az olvasztott kókuszzsírral, ha ne, elég nedves tészta, akkor kevés vizet vagy tejet adjunk hozzá. Fahéjjal és egy csipet sóval ízesítjük, ha nem elég édeskések az alámák, akkor kevés eritrittel / negyedannyival édesítjük. 20 percre pihentetjük a masszát, hogy a zabpehely kellően megszívja magát nedvességgel. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:
-Energia: 226 kcal
-Fehérje: 7 g
-Zsír: 10 g
-Szénhidrát: 25 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus