Gránátalmás pohárdesszert
2017. február 25. írta: Sárga Diána_dietetikus

Gránátalmás pohárdesszert

(gluténmentes, tojásmentes, IR-kompatibilis)

Hozzávalók 4 személyre
80 g natúr joghurt
80 g light mascarpone
100 g sovány túró
100 g gránátalma
60 g zabpehely (gluténmentes)
4 csapott teáskanál xilit
Reszelt citromhéj

Elkészítés
A joghurtot, mascarponet és a túrót kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, illetve az édesítőszert.Ezt követően megtisztítunk egy gránátalmát, és a magokból kimérünk 100 g-ot. Végül 4 átlátszó edénybe egyenletesen elosztva rétegezzük a hozzávalókat. Először a zabpelyhet helyezzük az edény aljára, majd a krémet és a legtetejére a gránátalmát. Ízlés szerint több réteget is kialakíthatunk.

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 172 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 23 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3612292705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása