Hozzávalók 4 személyre
80 g natúr joghurt
80 g light mascarpone
100 g sovány túró
100 g gránátalma
60 g zabpehely (gluténmentes)
4 csapott teáskanál xilit
Reszelt citromhéj
Elkészítés
A joghurtot, mascarponet és a túrót kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, illetve az édesítőszert.Ezt követően megtisztítunk egy gránátalmát, és a magokból kimérünk 100 g-ot. Végül 4 átlátszó edénybe egyenletesen elosztva rétegezzük a hozzávalókat. Először a zabpelyhet helyezzük az edény aljára, majd a krémet és a legtetejére a gránátalmát. Ízlés szerint több réteget is kialakíthatunk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 172 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 23 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus