Hamis túrótorta tofuból
2018. augusztus 02. írta: Szarka Dorottya

Hamis túrótorta tofuból

tejmentes, gluténmentes, tojásmentes, IR-barát

tofutorta.jpgHozzávalók egy 18 cm-es formához (8 nagy szelethez)

Az alaphoz:

  • 100 g kölespehely
  • 50 g kölesliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 120 g tejmentes margarin
  • 50 g eritit

A tofuréteghez:

  • 300 g natúr tofu
  • 150-200 g* zabtejszín (vagy más növényi tejszín)
  • 1 zacskó (40 g) GM vaníliás vagy tejszínes pudingpor
  • 1 kezeletlen citrom héja és leve
  • 1 tk GM sütőpor
  • vanília kivonat
  • 150 g eritrit vagy ennek megfelelő édesítő

Elkészítés

A mandulalisztet, a köleslisztet és a kölespelyhet morzsoljuk össze a puha margarinnal, majd alaposan gyúrjuk össze. A tésztát nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tortaforma aljába úgy, hogy a széleit kicsit "felhúzzuk". Előmelegített 170°C-os sütőben süssük elő 8-10 percig. Addig készítsük el a tölteléket.

A tofut csöpögtessük le, krumplinyomóval vagy villával törjük össze, keverjük el a zabtejszínnel*, pudingporral, sütőporral, édesítővel és vanília kivonattal. Reszeljük bele a citrom héját, facsarjuk bele a levét, majd alaposan forgassuk össze.

A kihűlt tésztára öntsük, simítsuk rá a tofut tölteléket, majd 35-40 percre visszatéve a sütőbe süssük készre.

*A tofu minőségétől függően apránként adagoljuk a zabtejszínt, nehogy túl folyékony állaga legyen a krémnek.

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
212 kcal, 15 gramm szénhidrát, 13 gramm zsír, 6,4 gramm fehérje

A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2614157967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása