Hozzávalók 2 adaghoz:
- 35 gramm tápióka gyöngy (itt beszerezhető)
- 16 gramm nyírfacukor (itt beszerezhető)
- 300 ml laktózmentes tej (itt beszerezhető)
- 1 rúd vanília
- 100 gramm szeder
Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Majd leszűrjük és forró tejben folytonos kevergetés mellet kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Majd poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
o Energia: 176 kcal
o Fehérje: 6 g
o Zsír: 3 g
o Szénhidrát: 32 g
A bejegyzés trackback címe:
https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr277627872
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.