Gluténmentes tápióka puding
2015. július 14. írta: Prima Medica

Gluténmentes tápióka puding

(gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes)

Hozzávalók 2 adaghoz:
- 35 gramm tápióka gyöngy (itt beszerezhető)
- 16 gramm nyírfacukor (itt beszerezhető)
- 300 ml laktózmentes tej (itt beszerezhető)
- 1 rúd vanília
- 100 gramm szeder

Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Majd leszűrjük és forró tejben folytonos kevergetés mellet kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük.  Majd poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
o    Energia: 176 kcal
o    Fehérje: 6 g
o    Zsír: 3 g
o    Szénhidrát: 32 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr277627872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása