Hozzávalók 7 darabhoz:
- 100 gramm aszalt szilva vagy datolya
- 5 teáskanál lenmag (itt beszerezheted)
- 80 gramm gluténmentes zabpehely
- 40 gramm puffasztott amaránt
- 50 gramm aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
A lenmagot néhány órára áztassuk be annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, majd ha kocsonyás állaga lett, turmixoljuk le. Közben a datolyát kockákra vágjuk és néhány perc alatt puhára főzzük 100 ml vízben. Ezt követően alaposan összeturmixoljuk. A kapott masszákat összedolgozzuk és hozzáadjuk a zabpelyhet, puffasztott amarántot és a vörös áfonyát. Végül egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, jól elegyengetjük a tepsi aljában és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Energia - és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 145 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 28 g