Házi müzliszelet
2015. július 19. írta: Varga Dóra dietetikus

Házi müzliszelet

(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Hozzávalók 7 darabhoz:

- 100 gramm aszalt szilva vagy datolya 

- 5 teáskanál lenmag (itt beszerezheted)

- 80 gramm gluténmentes zabpehely 

- 40 gramm puffasztott amaránt (itt beszerezheted)

- 50 gramm aszalt vörös áfonya (itt beszerezheted)

 

Elkészítés:

A lenmagot néhány órára áztassuk be annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, majd ha kocsonyás állaga lett, turmixoljuk le. Közben a datolyát kockákra vágjuk és néhány perc alatt puhára főzzük 100 ml vízben. Ezt követően alaposan összeturmixoljuk. A kapott masszákat összedolgozzuk és hozzáadjuk a zabpelyhet, puffasztott amarántot és a vörös áfonyát. Végül egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, jól elegyengetjük a tepsi aljában és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

 

Energia -  és tápanyagtartalom 1 db-ban:

- Energia: 145 kcal

- Fehérje: 4 g

- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 28 g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr537639758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása