Vörös smoothie
2015. július 29. írta: Varga Dóra dietetikus

Vörös smoothie

(tejmentes, laktózmentes, gluténmentes, tojásmentes)

Hozzávalók 1 pohárhoz:
200 gramm piros bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, málna)
1 dl kókusztej (bolti vagy házi készítésű)
1 dl víz
1 tk útifű maghéj (itt beszerezhető)

Elkészítés:
A bogyós gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd a kókusztejet hozzáadva alaposan leturmixoljuk. Kevés víz segítségével hígítjuk a smoothiet, és a végén kevés útifű maghéjjal tovább növeljük a rost tartalmát. Ízlés szerint édesíthetjük. 

Energia és tápanyag tartalom 1 adag-ban:
Energia: 83 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 17 g

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr907658926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása