Hozzávalók 20 db habcsókhoz:
- 3 db tojásfehérje
- 25 dkg darált mogyoró
- 15 dkg nyírfacukor (itt rendelhető)
- fél teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd apránként hozzáadjuk a nyírfacukrot, és egészen addig verjük a habot, míg fényleni nem kezd. Végül óvatosan hozzáadjuk a finomra darált mogyorót és a fahéjat. Sütőpapírral bélelt tepsire kisebb halmokat rakunk a masszából ész 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Energia - és tápanyagtartalom 1 db-ban:
- Energia: 96 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 6 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus