Hozzávalók (4 személyre):
- 800 g lazacszelet
- só, bors
- 1 csomag saláta
- 1 gránátalma
- 1 db narancs
- 1 alma
- 1 evőkanál méz
- 1 maréknyi dió
- póréhagyma (kb. 10 cm hosszúságú)
- fahéj, gyömbér
Elkészítés:
A gránátalmát félbevágjuk és egy mélyebb edénybe vizet engedünk. A gránátalma magjait a víz alatt szedjük ki, így elkerüljük, hogy mindent befogjon az intenzív színe. Ha kész, akkor amennyire csak lehet, lecsepegtetjük a magokról a vizet. Közben a salátát egy edénybe helyezzük, a narancsot megtisztítjuk, félbevágjuk és a levéből valamennyit a salátára facsarunk. Ezt követően felkockázzuk a narancsot és az almát, amelyeket a gránátalmával és a durvára vágott dióval együtt hozzáadunk a salátalevelekhez. Majd ízesítjük mézzel, kevés szárított vagy friss reszelt gyömbérrel, fahéjjal és alaposan összekeverjük. Végül pedig a tetejét póréhagyma karikákkal díszítjük. Amíg elkészítjük a halat, addig a salátát a hűtőbe tesszük, hogy az ízeknek legyen ideje összeérnie.
A lazacszeleteket ízesítjük kevés sóval és borssal majd teflon edényben kisütjük és a saláta mellé tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 392 kcal
Fehérje: 46 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 26 g