Karácsonyi menü - Lazacszelet gránátalmás salátával
2016. december 11. írta: Prima Medica

Karácsonyi menü - Lazacszelet gránátalmás salátával

(tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, gluténmentes)

Hozzávalók (4 személyre):

- 800 g lazacszelet
- só, bors
- 1 csomag saláta
- 1 gránátalma
- 1 db narancs
- 1 alma
- 1 evőkanál méz
- 1 maréknyi dió
- póréhagyma (kb. 10 cm hosszúságú)
- fahéj, gyömbér

Elkészítés:

A gránátalmát félbevágjuk és egy mélyebb edénybe vizet engedünk. A gránátalma magjait a víz alatt szedjük ki, így elkerüljük, hogy mindent befogjon az intenzív színe. Ha kész, akkor amennyire csak lehet, lecsepegtetjük a magokról a vizet. Közben a salátát egy edénybe helyezzük, a narancsot megtisztítjuk, félbevágjuk és a levéből valamennyit a salátára facsarunk. Ezt követően felkockázzuk a narancsot és az almát, amelyeket a gránátalmával és a durvára vágott dióval együtt hozzáadunk a salátalevelekhez. Majd ízesítjük mézzel, kevés szárított vagy friss reszelt gyömbérrel, fahéjjal és alaposan összekeverjük. Végül pedig a tetejét póréhagyma karikákkal díszítjük. Amíg elkészítjük a halat, addig a salátát a hűtőbe tesszük, hogy az ízeknek legyen ideje összeérnie. 

A lazacszeleteket ízesítjük kevés sóval és borssal majd teflon edényben kisütjük és a saláta mellé tálaljuk. 

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 392 kcal
Fehérje: 46 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 26 g

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr312014528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása