Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl rizstej
- 18 dkg aszalt gyümölcs
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés rum
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét szép fényesre felverjük. A tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral egy nagyobb tálban,hozzáadjuk a rizstejet, 2 féle lisztet, sütőport, majd határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát. Ízesítjük a citromhéjjal és kevés rummal, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Végezetül beleszórjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd egy őzgerinc vagy kuglóf formába töltjük a masszát.
190 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc aranybarnára sütjük.
mennyiség: 20 szelet
Tápanyag összetétel 1 szelet-ben:
Energia: 98 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 15 g