Reform fánk
2016. január 29. írta: Varga Dóra dietetikus

Reform fánk

(diabetikus, tejmentes)

Farsang közeledtével igyekeztünk összeállítani egy egészséges, magas rost tartalmú, és mégis finom fánkot. Mivel nem olajban sült ki, ezért kicsit hajaz a buktára, de remélhetőleg mindenkinek a tetszését elnyeri :) Hozzávalók 10 db fánkhoz:- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt- 100 g búzaliszt- 25 g…

Gesztenyés kölestorta
2016. január 27. írta: Varga Dóra dietetikus

Gesztenyés kölestorta

(gluténmentes, tojásmentes, diabetikus)

Hozzávalók 12 szelethez:- fél bögre köles (itt beszerezhető)- másfél bögre tej- 6 evőkanál eritrit (itt beszerezhető)- 1 evőkanál lenmag- 2 dl tejszínhab- 125 g natúr gesztenyemassza Elkészítés:A lenmagot egy kis pohárba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Néhány órán keresztül állni…

Mogyorós habcsók
2016. január 25. írta: Varga Dóra dietetikus

Mogyorós habcsók

(gluténmentes, tejmentes, diabetikus)

Hozzávalók 20 db habcsókhoz:- 3 db tojásfehérje- 25 dkg darált mogyoró- 15 dkg nyírfacukor (itt rendelhető)- fél teáskanál fahéj  Elkészítés:A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd  apránként hozzáadjuk a nyírfacukrot, és egészen addig verjük a habot, míg fényleni nem kezd. Végül óvatosan…

süti beállítások módosítása