Hozzávalók 12 szelethez:
- fél bögre köles (itt beszerezhető)
- másfél bögre tej
- 6 evőkanál eritrit (itt beszerezhető)
- 1 evőkanál lenmag
- 2 dl tejszínhab
- 125 g natúr gesztenyemassza
Elkészítés:
A lenmagot egy kis pohárba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Néhány órán keresztül állni hagyjuk, majd ha már kocsonyás állagú lett a pohár tartalma, akkor leturmixoljuk. Közben a kölest feltesszük főni háromszoros mennyiségű tejjel, és kb 20 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően 10-15 percig hagyjuk lefedve, hogy magába szívja a folyadékot, majd ízesítjük 3 evőkanál eritrittel, és hozzá keverjük a leturmixolt lenmagot. A kész masszát egy tortaformába rakjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a gesztenyés krémet a tetejére, amihez fel kell verni a tejszínhabot, majd hozzáadni a lereszelt fagyott állapotban lévő gesztenyemasszát, és 2-3 evőkanál eritritet. Ha kihűlt a köles alapunk, akkor egyenletesen eloszlatjuk rajt a krémet és néhány órán keresztül hűtőben pihentetjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 70 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 19 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus