Hozzávalók:
- 1 db tortillalap (teljes kiőrlésű)
- 2 ek. céklás humusz
- 1 nagy marék salátamix
- 90 g tofu
- 2 ek. csemegekukorica
- 1 zárt maréknyi durvára tört dió
Elkészítés:
- A tortillalapot melegítsd fel mikróban kb. 1 perc alatt.
- A tofut kockázd fel és serpenyőben egy kevés olajon pirítsd meg.
- Kend meg a torillalapot humusszal, egyenegesd el rajta a salátamixet.
- Add hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, a csemegekukoricát, majd végül szórd meg a dióval és helyezd rá a pirított tofut.
- Tekerd össze és már fogyaszthatod is! Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
- Használhatsz más zöldségkrémet, zöldségeket, hüvelyest és akár némi gabonaköretet is, engedd szabadjára a fantáziád és legyenek színek a tányérodon! Fogyaszd egy könnyű ebédként vagy vacsorára!
- Próbálj a héten 1 vagy 2 húsmentes napot tartani!
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 489 kcal
- Zsír: 22,5 g
- Szénhidrát: 44,2 g
- Fehérje: 22,7 g