Hozzávalók 20 db golyóhoz
- 100 g quinoa
- 70 g garantáltan gluténmentes zabpehely
- 50 g datolya
- 50 g aszalt vörösáfonya (vagy más aszalt gyümölcs)
- 50 g földimogyoró (vagy más olajos mag, pl. mandula)
- 50 g étcsokoládé-pasztilla (vagy apróra vágott/tört étcsokoládé)
Elkészítés
A datolyát annyi vízzel, amennyi ellepi, összeturmixoljuk.
A quinoát jól átmossuk, majd 2-szeres mennyiségű vízben feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a zabpelyhet, a datolyapépet és 5 percre lefedjük.
Ízlés szerint összekeverjük aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal, csokoládépasztillával.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd előmelegített 170°C-os sütőben 10-15 perc alatt kiszárítjuk.
1 darab energiagolyó energia- és tápanyagtartalma (a megadott recept alapján):
72 kcal, 9 g szénhidrát, 2,5 g zsír, 1,5 g fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus