Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 db nagyobb cukkini (kb. 400 g)
- 80 g kölesliszt
- 1 csomag (125 g) light mozzarella
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- kapor
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
A cukkinit legyaluljuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Meghintjük 1-2 csipet sóval, 5-10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a mozzarellát is.
A reszelt cukkini levét kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a reszelt mozzarellához, megszórjuk kölesliszttel. Ízesítjük sóval, kaporral, zúzott fokhagymával.
A masszából pogácsákat formázunk, majd serpenyőben felhevített kókuszzsíron a fasírtok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
1 darab fasírt energia- és tápanyagtartalma:
57 kcal, 6 gramm szénhidrát, 3 gramm zsír, 3 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.