Hozzávalók 1 tepsihez (kb. 60-80 db)
- 60 g teljes kiőrlésű cirokliszt
- 60 g barna rizsliszt
- 60 g kölesliszt
- 50 g keményítő
- 60 g kókuszzsír
- 100 ml víz
- 4 g só
- 1 tk őrölt kömény
- 2 evőkanál lenmag
Elkészítés
A liszteket, fűszereket és a lenmagot összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, majd a vizet. Alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük.
2 ív szilikonos sütőpapír között 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Óvatosan lehúzzuk a felső sütőpapírt, majd éles késsel vagy derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk (lsd. képek).
Előmelegített 160°C-os sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
A teljes tészta tömege 400 g, ebből kb. 60-80 db keksz jön ki. A könnyebbség érdekében 100 g-ra vonatkoztatva olvashatók a tápérték adatok.
100 g snack energia- és tápanyagtartalma:
373 kcal, 45 g szénhidrát, 18 g zsír, 4,7 g fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus