Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához
- 50 g kölesliszt
- 10 g napraforgóolaj (vagy más zsiradék, de folyékony formában)
- 10 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 40 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
- 1 tk útifű maghéj + 1 ek langyos víz
- 50 ml víz
Elkészítés
Az útifű maghéjhoz hozzáadunk 1 evőkanálnyi langyos vizet, 5 percre félretesszük. Eközben külön kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az édesítőt, alaposan elegyítjük. Az olajat, vizet, végül az útifű zselét is belekeverjük a lisztkeverékbe.
Szilikonos/sütőpapírral bélelt/kiolajozott formába öntjük.
Előmelegített 175°C-os sütőbe toljuk, 15-18 perc alatt készre sütjük.
Tipp! 18 cm-es sütőformához érdemes dupla mennyiségű alapanyaggal számolni, a sütési idő is a másfél-kétszeresére nő!
Energia- és tápanyagtartalom az egész (mini)piskótában (eritrit-stevia édesítővel készítve):
274 kcal, 36 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír, 5 gramm fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus