Tojásmentes piskóta köleslisztből
2018. október 10. írta: Szarka Dorottya

Tojásmentes piskóta köleslisztből

(tojásmentes, gluténmentes, tejmentes, IR-barát)

tojasmentes_koles_piskota.JPGHozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához

  • 50 g kölesliszt
  • 10 g napraforgóolaj (vagy más zsiradék, de folyékony formában)
  • 10 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 40 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
  • 1 tk útifű maghéj + 1 ek langyos víz
  • 50 ml víz

Elkészítés
Az útifű maghéjhoz hozzáadunk 1 evőkanálnyi langyos vizet, 5 percre félretesszük. Eközben külön kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az édesítőt, alaposan elegyítjük. Az olajat, vizet, végül az útifű zselét is belekeverjük a lisztkeverékbe.

Szilikonos/sütőpapírral bélelt/kiolajozott formába öntjük.

Előmelegített 175°C-os sütőbe toljuk, 15-18 perc alatt készre sütjük.

Tipp! 18 cm-es sütőformához érdemes dupla mennyiségű alapanyaggal számolni, a sütési idő is a másfél-kétszeresére nő!

Energia- és tápanyagtartalom az egész (mini)piskótában (eritrit-stevia édesítővel készítve):
274 kcal, 36 gramm szénhidrát, 12 gramm zsír, 5 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3514294021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása