Tojásmentes piskóta rizslisztből
2018. október 12. írta: Szarka Dorottya

Tojásmentes piskóta rizslisztből

(tojásmentes, gluténmentes, tejmentes, IR-barát)

tojasmentes_rizs_piskota.JPGHozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához

  • 50 g rizsliszt
  • 10 g napraforgóolaj
  • 1 lenmag tojás (1 ek lenmag őrölve vagy lenmagpehely + 3 ek langyos víz)
  • 15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő)
  • 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna + 1 ek almaecet vagy frissen facsart citromlé
  • 30 ml víz

Elkészítés
A lenmagot pehellyé őröljük vagy már kész lenmagpelyhet használunk. 1 evőkanálnyi langyos vizet adunk hozzá, megvárjuk (kb. 5 perc), míg kocsonyás állaga lesz.

Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a szódabikarbónát és a sütőport. Alaposan elegyítjük. Külön edényben kimérjük a vizet, olajat és a citromlevet/almaecetet. Hozzáöntjük a lisztkeverékhez, kézi habverővel csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a lenmagtojást.

Szilikonos/sütőpapírral bélelt/kiolajozott formába öntjük a tésztát. Előmelegített 175°C-os sütőbe toljuk, 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp! 18 cm-es sütőformához érdemes dupla mennyiségű alapanyaggal számolni, a sütési idő is a másfél-kétszeresére nő!

Energia- és tápanyagtartalom az egész (mini)piskótában (eritrit-stevia édesítővel készítve):
322 kcal, 43 gramm szénhidrát, 14 gramm zsír, 5,4 gramm fehérje

 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2014297637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása