Hozzávalók: ( 6 adaghoz)
-1 kg szeletelt savanyú káposzta
-0,5 kg darált hús (nálam pulyka volt)
-150g gersli (árpagyöngy)
-1 nagy pohár laktózmentes tejföl (általában 330g)
-só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, pirospaprika (1-1,5 tk)
-1 fej vöröshagyma
-1-2 ek növényi olaj (pl.: napraforgó, repce)
Elkészítés:
A gerslit legalább kétszeres, sós vízben megfőzöm, félreteszem. (Érdemes egy éjszakára beáztatni, úgy hamarabb megfő.)
A vöröshagymát megpucolom, megtisztítom, kockára vágom. Kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a darált pulykahúst. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, piros paprikával. Fedő alatt készre párolom.
A savanyú káposztát ízlés szerint előkészítem. Vagy csak leöblítem, vagy 10-15 perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozok. Először a savanyú káposzta felét terítem a tepsi aljába, majd erre kerül a főtt, gersli, utána a darált húsos réteg, majd a megmaradt savanyú káposzta. A tejfölbe egy kevés piros paprikát keverek és a savanyú káposzta tetejét meglocsolom vele.
Előmelegített sütőben, 180°C-on összesütöm.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
384 kcal, 22g fehérje, 21g zsír, 28g szénhidrát, 8g rost