Könnyű rakott káposzta gerslivel
2019. január 24. írta: Szabó Lucia Dietetikus

Könnyű rakott káposzta gerslivel

Ir barát, szívbarát, laktózmentes

orange_banana_bread_food_recipe_creative_presentation_5.png

Hozzávalók: ( 6 adaghoz)

 -1 kg szeletelt savanyú káposzta

 -0,5 kg darált hús (nálam pulyka volt)

 -150g gersli (árpagyöngy)

 -1 nagy pohár laktózmentes tejföl (általában 330g)

 -só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, pirospaprika (1-1,5 tk)

 -1 fej vöröshagyma

 -1-2 ek növényi olaj (pl.: napraforgó, repce)

 

Elkészítés:

A gerslit legalább kétszeres, sós vízben megfőzöm, félreteszem. (Érdemes egy éjszakára beáztatni, úgy hamarabb megfő.)

A vöröshagymát megpucolom, megtisztítom, kockára vágom. Kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a darált pulykahúst. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, piros paprikával. Fedő alatt készre párolom.

A savanyú káposztát ízlés szerint előkészítem. Vagy csak leöblítem, vagy 10-15 perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm.

Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozok. Először a savanyú káposzta felét terítem a tepsi aljába, majd erre kerül a főtt, gersli, utána  a darált húsos réteg, majd a megmaradt savanyú káposzta. A tejfölbe egy kevés piros paprikát keverek és a savanyú káposzta tetejét meglocsolom vele.

Előmelegített sütőben, 180°C-on összesütöm.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

384 kcal, 22g fehérje, 21g zsír, 28g szénhidrát, 8g rost

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5014585938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása