Hozzávalók 16 szelet kölesfelfújthoz:
- 20 dkg gluténmentes köles (itt beszerezhető)
- 10 dkg kókuszreszelék (itt beszerezhető)
- 1 tej
- 6 db tojás
- 6 ek eritrit (itt beszerezhető)
- vaníliarúd
- csipet só
A kölest felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, fedő alatt puhára főzzük. Kb 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejberizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, 15 percig fedő alatt pihentetjük, majd kivesszük a lábasból és hagyjuk kigőzölni. A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel, amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a
Energia – és tápanyagtartalom 1 szeletben:
-Energia: 148 kcal
-Fehérje:
-Zsír: 8 g
-Szénhidrát: 13 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus