Fahéjas mandulatej házilag
2015. július 24. írta: Varga Dóra dietetikus

Fahéjas mandulatej házilag

(tejmentes, laktózmentes, gluténmentes)

Hozzávalók:

- 1,2 l víz

- 160 g mandula 

- őrölt fahéj

- 20-25 g eritrit

 

Elkészítés

Növényi tejkészítő gép segítségével 20 perc alatt habos mandulatejet készítünk. Ehhez szükséges egy jól daráló növényi tej készítőgép (én ezt a típust használom). A mandulát beletesszük a tartályba, felöntjük tiszta vízzel a jelzésig, és a növényi tejkészítő programot bekapcsoljuk. Ha kész, egy fém szűrő segítségével átszűrjük a tejet, a maradék mandula őrleményt kiszárítjuk, és süteményekhez újra felhasználhatjuk. Majd utólag, ízlés szerint édesítjük és fűszerezzük a mandulaitalt. 

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr527650280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása