Csokis piskótarolád glutén- és tejmentesen
2015. augusztus 03. írta: Varga Dóra dietetikus

Csokis piskótarolád glutén- és tejmentesen

glutén-, tej- és cukormentes

 

Hozzávalók 12 szelethez:
- 4 db tojás
- 1 púpozott ek gesztenyeliszt (itt beszerezhető)
- 1 púpozott ek kölesliszt (itt beszerezhető)
- 4 ek nyírfacukor (itt beszerezhető)
- 2 dl Cocomas kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 2 ek kakaópor

Elkészítés:
A kókuszkrémet felhasználás előtt 30 perccel mélyhűtőbe tesszük, majd a hideg Cocomast habosra keverjük a kakaóporral és kevés cukorral. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük 3 evőkanál nyírfacukorral, majd hozzákeverjük a 2 különböző lisztet. A kemény habbá vert tojásfehérjéhez szépen lassan hozzákeverjük a lisztes masszát, figyelve, hogy a tojásfehérje ne törjön össze.
A tésztát egy szilikon sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát.
Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd kakaós krémmel megkenjük, és megint feltekerjük.
A kókuszkrémet felhasználás előtt 30 perccel mélyhűtőbe tesszük, majd a hideg Cocomast habosra keverjük a kakaóporral és kevés cukorral. 

  

Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 58 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 9 g

 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

 

Könnyen elkészíthető alap piskóta recept, mely beilleszthető gluténérzékenyek, cukorbetegek, IR-esek, tejmentes diétán élők étrendjébe is. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr67675784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása