Zabpelyhes muffin
2015. augusztus 17. írta: Varga Dóra dietetikus

Zabpelyhes muffin

diabetikus, tejmentes, gluténmentes

Hozzávalók 6 darabhoz:
- 100 gramm gluténmentes zabpehely (itt beszerezhető)
- 1 db tojás
- 1,5 dl mandulatej (itt beszerezhető)
- 100 g szeder
- 1 tk sütőpor
- 1 ek xilit plus (itt beszerezhető)

Elkészítés:
 A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport, és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsültek-e a muffinok.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 100 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 2,5 g
Szénhidrát: 15 g 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr337711826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása