Hozzávalók 10 darabhoz:
- 50 gramm gluténmentes zabpehely (itt beszerezhető)
- 20 gramm kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 1 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek xilit (itt beszerezhető)
Elkészítés:
A gluténmentes zabpelyhet finom szeműre daráljuk. Hozzáadjuk a kókuszlisztet, nyírfacukrot, tojást, szódabikarbónát, és annyi vizet adnunk hozzá (kb 1 dl), hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Egy palacsinta sütőben kevés olajat hevítünk és nagyjából 1 evőkanál tészta mennyiséget osztunk el a serpenyőben. Egyszerre kb 4-5 palacsintát tudunk kisütni. Amikor az egyik oldala megbarnult, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Kb 4-5 perc alatt el is készülnek.
Ízlés szerint tálalhatjuk lekvárral, túrókrémmel, friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal.
Energia- és tápanyagtartalom 1 darabban:
- Energia: 37 kcal
- Fehérje: 2 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 5 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus