Hozzávalók 12 darabhoz:
- 160 gramm gesztenyeliszt (itt beszerezhető)
- 60 gramm kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 150 gramm nyírfacukor (itt beszerezhető)
- 100 gramm étcsokoládé (itt beszerezhető)
- 100 gramm vaj
- 2 db tojás
- 1-1,5 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Összekeverjük a tojásokat a nyírfacukorral, felolvasztott vajjal, majd apránként hozzáadjuk az átszitált liszteket és a sütőport. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy muffin tészta sűrűségű masszát kapjunk. Végül hozzákeverjük az apró darabokra tört étcsokoládét. A tésztát csillag formájú szilikonos formába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 203 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 23 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus