Hozzávalók 20 darab golyóhoz:
- 500 gramm túró
- 2 ek útifűmaghéj
- 2 ek xilit
- 1 db citrom
- 150 gramm mandulapehely
- vanília rúd
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és egy fél citrom kifacsart levét (ízlés szerint). 2 ek útifűmaghéj hozzáadásával érjük el, hogy jó állaga legyen a golyóknak. Egy vanília rúd kikapart belsejével és nyírfacukor hozzáadásával édesítjük, majd 1-2 órára hűtőbe rakjuk a masszánkat. Ezt követően kis golyókat formázunk belőle. A mandulapelyhet megpirítjuk, majd a golyókat megforgatjuk benne, és azonnal fogyaszthatjuk a desszertet.
Energia- és tápanyagtartalom 1 golyóban:
Energia: 71 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 3 g
A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus