Hozzávalók 14 szelet süteményhez:
Tésztához:
- 45 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
- 3 db nagyobb méretű tojás
- 45 g xilit ( itt beszerezhető)
Csokiöntethez:
- 1 db (puha) kisebb méretű avokádó
- 30 g cukor-és gluténmentes étcsokoládé (itt beszerezhető)
- 15 g xilit
- 30 g margarin (tejmentes)
- 15 g durvára vágott dió
Elkészítés:
Először piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a xilitet, a lisztet (és 3 evőkanál vizet). Amikor habosra vertük a sárgáját, óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. Kisebb méretű tepsibe sütőpapírra öntjük, majd előmelegített sütőben 150°C-on kb. 20 percig sütjük. Amíg készül a piskóta elkészítjük a krémet. Az avokádót megtisztítjuk, krumpli törővel összenyomjuk. A csokoládét és a margarint gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a xilitet. Végül az avokádót egyenletesen eloszlatjuk a csokiban. Ha megsült a piskóta a tetejét és az oldalát bevonjuk a csokikrémmel, majd a tetejét dióval díszítjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 82 kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 8 g
Szénhidrát: 8 g
A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus