Hozzávalók 8 szelet tortához:
- 170 g cukormentes, magas rosttartalmú keksz
- 85 g kókuszzsír ( itt beszerezheztő)
- 100 g ricotta
- 100 g mascarpone
- 40 g naturjoghurt
- 3 db tojás
- 30 g xilit ( itt beszerezheztő)
- 15 g eritrit ( itt beszerezheztő)
- 3 teáskanál utifűmaghéj ( itt beszerezheztő)
- 300 g eper
- fűszerek: vaniliabél, mentalevél, reszelt citromhéj
Elkészítés:
Előkészítjük a csatos tortaformát és sütőpapírt helyezünk bele. A kekszet apróra tőrjük aprítógéppel, vagy ennek hiányában zacskóba tesszük és sodrófával. Az összetört kekszet beletesszük a tortaformába, ráöntjük a megolvasztott kókuszzsírt és összekeverjük őket. Ez után egy pohár segítségével a kekszet laposra nyomkodjuk a tortaforma aljába. Előmelegített sütőbe 150°C-on 10 percig sütjük.
Ez alatt elkészítjük a krémet. Kanálall simára keverjük a szobahőmérsékletű ricottát, mascarponét, natrújoghurtot, xilitet, vaniliát és a reszelt citromhéjat. Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, majd végül két teáskanál utifűmaghéjat. A krémet ráöntjük a keksz tetejére és 120°C-on kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál kicsit hűlni hagyjuk. Ez alatt az epreket megtisztítjuk, félbevágjuk, hozzákeverjük az aprított mentaleveleket, 1 teáskanál utifűmaghéjat és pár percig főzzük őket, majd ráhelyezzük a torta tetejére. Miután kihűlt, hűtőben pihentetjük néhány órát. Friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 262 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 22 g
A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus