Gyümölcs jégkrém chia maggal
2016. június 11. írta: Varga Dóra dietetikus

Gyümölcs jégkrém chia maggal

(tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, diabetikus)

Hozzávalók 6db jégkrémhez:
- 20 g chia mag
- 5 g útifűmaghéj
- 120 g (1 db) nektarin
- 120 g eper
- 150 ml kókuszkrém
- 150 ml víz

Elkészítés:

Botmixerhez tartozó edénybe beleöntjük a kókuszkrémet, felhígítjuk vízzel, majd beletesszük a chia magot, az útifűmaghéjat és állni hagyjuk kicsit. Ez idő alatt megmossuk és megtisztítjuk a gyümölcsöket és ezeket is beletesszük az edénybe. Összeturmixoljuk az összetevőket és jégkrém formákba öntjük a masszát. Forma hiányába rakhatjuk kefir/ joghurt dobozába és spatulát állítunk bele. Miután megszilárdult a fagyasztóban fogyasztható is a frissítő jégkrém.

Tipp azoknak, aki az édesebb ízeket kedvelik:

Az eritrit nehezen oldódik hideg ételekben, így aki azzal szeretné édesíteni érdemes előtte megdarálnia, hogy finomabb szemcséjű legyen. Ezen kívül kiválóan édesíthető folyékony édesítőszerrel vagy nyírfacukorral, azonban az utóbbi energia-és és szénhidrát tartalmával számolni kell.

Energia-és tápanyagtartalom 1 db jégkrémben:
Energia: 87 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 3,5 g

A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr978799888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása