Spenótos csirkés kölesrizottó
2016. szeptember 21. írta: Sárga Diána_dietetikus

Spenótos csirkés kölesrizottó

(gluténmentes, tojásmentes, diabetikus)

Hozzávalók 2 személyre:

120 g köles szárazon mérve
160 g kockára vágott csirkemell
100 g spenót
2 db közepes méretű paradicsom
20 g reszelt parmezán sajt
1 evőkanál olíva olaj
Ízesítéshez: póréhagyma, fokhagyma, só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A kölest kétszer annyi sós vízbe feltesszük főni kb. 10 percig, majd fedő alatt állni hagyjuk. Közben a karikára vágott póréhagymát átfuttatjuk 1 evőkanál olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, az apróra vágott spenótot, a kockára vágott paradicsomokat és ízesítjük fűszerekkel. Amikor elkészült a spenótos csirkemell összekeverjük a kölessel és a tetejére parmezán sajtot szórunk.

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 477 kcal
Fehérje: 32 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 48 g

 A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5511721823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása